Panel diskusija o zaštiti podataka o ličnosti u Vršcu

Panel diskusija o sprovođenju novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti održana u Vršcu pružila je dodatni impuls ka efikasnijoj primeni ovog zakona. Uz prisustvo Poverenika Milana Marinovića, zamenice Poverenika Sanje Unković i predstavnika Službe Poverenika, događaj je okupio rukovaoce podataka, predstavnike civilnog društva i medija.

Tokom panela, razmatrana su aktuelna pitanja i izazovi u primeni novog zakona, kao i mogućnosti za njegovo poboljšanje. Poverenik Marinović je predstavio presek trenutnog stanja u oblasti zaštite podataka o ličnosti, dok je zamenica Poverenika Unković govorila o ulozi i nadležnostima institucije Poverenika.

Učešće predstavnika Službe Poverenika iz različitih sektora omogućilo je sveobuhvatno sagledavanje situacije i razmenu iskustava i ideja. Panel diskusije, koje se sprovode u 15 odabranih lokalnih samouprava, imaju za cilj podizanje svesti javnosti i informisanje građana o značaju zaštite podataka o ličnosti.

Organizaciju panel diskusije podržao je projekat „Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji“, finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a implementaciju aktivnosti vodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).

Last updated: 4. Septembar 2024. 14:01